TU Eindhoven vormt alliantie met München en Denemarken

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

De TUE is een onderwijsalliantie aangegaan met de Technische Universität München (TUM) en de Danmarks Tekniske Universitet (DTU) uit Denemarken. De samenwerking mikt vooral op de uitwisseling van studenten en promovendi. De universiteiten trekken elk een ton per jaar uit voor het project. Het leeuwendeel daarvan gaat naar reis- en verblijfskosten, de rest wordt besteed aan extra middelen voor promovendi en postdocs.

De alliantie moet promovendi de mogelijkheid geven om een deel van hun onderzoek bij een van de andere universiteiten te doen. Masterstudenten kunnen hun afstudeeropdracht elders uitvoeren. Alleen bovengemiddelde studenten komen in aanmerking voor uitwisseling.

De TUE gaat in op een uitnodiging van de TUM en de DTU, die al langer een dergelijke samenwerking hebben. In eerste instantie willen de drie partners ze een Europese graduate school voor duurzame energie opzetten. Naar verwachting zal de alliantie verder uitbreiden naar andere Europese universiteiten.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login