Magazines

Op deze pagina vind je een overzicht van alle uitgaven van High-Tech Systems Magazine. Klik op de uitgave om de online versie te lezen. Voor geselecteerde artikelen is een premium lidmaatschap nodig om de volledige tekst te kunnen lezen.
High-Tech Systems Magazine editie 4 - 2023

Nu staan er in fabrieken vooral ā€˜dommeā€™ robotsystemen die zijn voorgeprogrammeerd om Ć©Ć©n kunstje te doen. Ze zijn heel goed in precies dat klusje, maar in deze tijd van flexibele productie en slimme fabrieken kan dat niet meer. Robots moeten flexibeler worden en kunnen samenwerken. Bovendien moeten ze efficiĆ«nter worden.

High-Tech Systems Magazine editie 3 - 2023

Met ASML als lichtend voorbeeld heeft de Benelux een wereldreputatie als het gaat om nanopositionering en micromanipulatie. De elektronenmicroscopen van Thermo Fisher zouden blind zijn als ontwerpers niet tot het gaatje zouden gaan. In deze uitgave verschillende voorbeelden die tonen hoe ver je kunt gaan als je op alle slakken zout legt.

Kunstmatige intelligentie is terug van weggeweest. Machine learning verovert de industrie stormenderhand. Aan de hand van praktijkvoorbeelden wordt in dit nummer ingegaan op de uitdagingen die zich voordoen bij de toepassing van machine learning-technieken in hightechdomeinen.

High-Tech Systems Magazine editie 2 - 2023

Gaat de Nederlandse maakindustrie opschalen in de markt voor backend semicon-equipment, nu de eisen aan precisie en schoon werken daar fors toenemen? Hier gloort een nieuwe horizon: een aantrekkelijk marktsegment waar de komende decennia veel waarde zal worden gecreƫerd. Wie het rond Eindhoven vraagt, krijgt snel een antwoord: laat maar, we zijn druk genoeg met frontend. Maar Nederlandse maakbedrijven zijn ook op zoek naar talent en locaties dicht bij klanten over de hele wereld. Daar ontmoeten ze ook interessante kansen in high-end toeleverketens voor de backend. High-Tech Systems magazine duikt het komend nummer in deze materie.

High-Tech Systems Magazine editie 1 - 2023

De toeleverketen in de hightech industrie staat voor een forse groeispurt, gedreven door de ambities van ASML. Wat zijn de uitdagingen? Waar zitten de bottlenecks? Wat zijn de trends en waar moet het geld vandaan komen? High-Tech Systems Magazine spreekt met verschillende spelers.

De hightech systems industrie maakt volop gebruik van standaard onderdelen uit de productieautomatisering. Dat biedt volop voordelen, zoals betrouwbaarheid en beschikbaarheid van componenten. Daarnaast dekken leveranciers veel onderwerpen af die veel tijd zouden vragen om zelf te ontwikkelen zoals security en connectiviteit. In dit eerste nummer onder meer verhalen over overname Elmo door Bosch Rexroth en Ranpaks keuze voor Beckhoff.