Stap vooruit in hardloop-apps

Bewegingssensoren blijken een uitgelezen manier om het loopgedrag van hardlopers in de buitenlucht te karakteriseren, ontdekten Xsens en Roessingh Research and Development. Binnen het Life Long Running-project willen ze uitzoeken hoe hardlopers hiermee blessures kunnen voorkomen en hun prestaties kunnen verbeteren. Het moet onder meer leiden tot een smartphone-gebaseerd systeem dat ondersteuning biedt bij het rennen.

Xsens en Fairchild sorteren voor op Mems-sensorrevolutie

Drones, antennes, Hollywood en revalidatieklinieken: de oplossingen van het Enschedese Xsens om data van Mems-bewegingssensoren te integreren vinden al geruime tijd hun weg naar allerhande nichetoepassingen. De technologie groeit de komende jaren echter uit tot een massatoepassing, denkt het bedrijf. Via een overname door Fairchild Semiconductor moet het vooroplopen in die revolutie.

XSens overgenomen door Fairchild

XSens, de Enschedese specialist in 3D-bewegingssensoren, is onlangs overgenomen door het Amerikaanse Fairchild Semiconductor.

Bewegingen meten zonder draadje

Bewegingssensoren in smartphones en tablets hebben Mems-sensoren een enorme impuls gegeven zodat ze kunnen worden gebruikt in andere consumententoepassingen. Vooral voor sporters ontstaan er interessante mogelijkheden voor systemen die lichaamsbewegingen meten. Maar dan moet de communicatie wel draadloos verlopen volgens een standaard protocol. Fred Dijkstra van XSens vertelt wat hiervoor nodig is.