‘Technologen bepalen samen zelf de hightechroadmap’

Op hightechmetropool Eindhoven zit sinds 2004 de sticker ’Brainport‘. De stichting Brainport, die als doel heeft om de regio op de kaart te zetten, is de laatste tijd veelbesproken en omstreden. Centrale vraag is wat de positie van de stichting is. Hebben bedrijven en kennisinstellingen er wat aan? Bits&Chips laat betrokkenen aan het woord. Dit keer Hugo de Haan, hoofd van Vision Dynamics in Eindhoven.

‘Er zijn meer begeleiders dan technostarters zelf’

Denk eerst na over wat je wilt en kom tot een productoplossing voordat je het op de markt brengt. Duik juist de markt in zodra je een idee hebt, je kunt niet snel genoeg verkopen. Niet alle begeleiders van technostarters zijn het met elkaar eens over hoe de beginnende ondernemer zijn product moet lanceren, maar de verschillende visies geven wel aan dat er meerdere deuren zijn voor aanstormend technisch ondernemerstalent om bij aan te kloppen. De TU Delft, de TU Eindhoven, Vision Dynamics en Yes!Delft zien dat de net afgestudeerden meer dan wie ook kennis hebben van de nieuwste technologieën.

‘Een goed techneut is vaak op zijn bek gegaan’

Hij mocht afgelopen november op de Precisiebeurs de Rien Koster Prijs in ontvangst nemen voor zijn ’oeuvre‘. Op zijn visitekaartje staat Chief Technical Optimist. Piet van Rens van onconventioneel ingenieursbureau Vision Dynamics loopt dan ook al heel wat jaartjes mee als mechanisch ontwerper. Hij heeft passie voor zijn vak en draagt dat graag op anderen over. Wie is Piet van Rens en waarom moeten we hem kennen?