Kabeldrone telt verkeer

Bij aansluiting Muiden op de A1 hebben Antea Group, Delft Dynamics, Dufec, Rijkswaterstaat en Vinotion het verkeer geautomatiseerd gemeten met een kabeldrone.

Automatisch spitsstroken monitoren

Samen met de Innovatiecentrale in Helmond heeft Vinotion voor Rijkswaterstaat onderzocht of het inspecteren, openen en sluiten van spitsstroken te automatiseren valt. Dat blijkt te kunnen met de bestaande camera’s langs de weg. Matthijs Zwemer, Guido Brouwers en Rob Wijnhoven van Vinotion leggen uit hoe.

Slimme camera’s zoeken naar bermbommen

Slimme cameratechnologie kan uitkomst bieden bij de detectie van bermbommen. Dat hebben Vinotion, de TU Eindhoven en Cyclomedia, met begeleiding van TNO, in een eerste haalbaarheidsstudie succesvol laten zien aan de Nederlandse krijgsmacht. Onlangs hebben Vinotion, de TUE en TNO een tweede, verbeterde versie gedemonstreerd op basis van een custom-made stereocamera.

Vinotion laat camera’s leren en herkennen

Een algoritme optimaliseren om een specifiek object te herkennen, is een hoop werk, zeker als er heel veel verschillende objecten zijn. Een algemeen, breed toepasbaar detectiesysteem zou daarom heel welkom zijn. Rob Wijnhoven en Egbert Jaspers van Vinotion bespreken de oplossing die de eerste heeft ontwikkeld voor zijn promotieonderzoek aan de TUE.