Dienstverleners gematigd positief over 2009

Ondanks de economische tegenwind zijn de embedded-dienstverleners niet somber gestemd over de nabije toekomst. Het merendeel denkt komend jaar zelfs nog licht te kunnen groeien. De weg daarnaartoe loopt via competentiespreiding, risicodeling en uitbesteding.

‘TMC is geen ordinair detacheringsbureau meer’

Bewegingssystemen bouwen is niet langer een taak die erbij hoort, maar een specialisme. En menig onderneming besteedt dat uit. Geen wonder dat TMC zich op de mechatronicamarkt waagt. Een vuurwerkshow als zijn broertje Embedded zal TMC Mechatronics niet laten zien. Technisch manager Frank Sperling van de machinebouwtak: ’De mechatronicamarkt zal niet als de embedded-softwaremarkt exponentieel groeien.‘

TMC verdubbelt cijfers

TMC heeft in 2006 zijn omzet met 130 procent omhoog gebracht van 6,1 miljoen naar 14,1 miljoen euro.

TMC op Alternext

Na de eerdere aankondiging is TMC 24 november toegelaten op de aandelenbeurs Alternext.

De maand van Rudi Blok

Rudi Blok is vanuit TMC Embedded gedetacheerd bij Philips Optical Storage. Daar geeft hij leiding aan een team dat de diverse embedded-softwaremodules in de pc-brander voor DVD-opvolger Blu-ray ontwikkelt en debugt. Dit apparaat kan naast het Blu-ray-formaat ook cd‘s en dvd‘s lezen en schrijven. Het is voor Philips van groot belang om deze drievoudige brander als eerste naar de markt te brengen. De grootste pc-fabrikanten moeten de recorders al in het voorjaar van 2006 ontvangen. Deze maand staat release DE-17 op het programma.