TBP breidt uit

TBP heeft ruim drie miljoen euro geïnvesteerd in een extra state-of-the-art productielijn op zijn hoofdlocatie in Dirksland.

ASML and TBP team up through early involvement

TBP is a partner in assessing the testability, manufacturability and reliability of printed circuit board assemblies. The EMS company makes quantified commitments to ASML and other customers from the very beginning of the design phase.

Maximaal productieresultaat dankzij design for excellence

Design for excellence (dfx) levert grote meerwaarde op voor opdrachtgevers. Door in een vroeg stadium invloed te hebben op het ontwerp van een print kan TBP Electronics een hoge productkwaliteit en productbetrouwbaarheid, maatwerk, grote leveringsflexibiliteit en lage totale kosten realiseren. De beste resultaten zijn te behalen als opdrachtgevers alle drie de dfx-fases benutten, weet het bedrijf.

Betere ingenieur worden? Bouw een elektrische racewagen

De TU Delft rijdt mee in de top van de elektrische racewagens bij de Formula Student-competitie. De belangrijkste winst is echter niet de officieuze wereldtitel, maar de onderwijservaring, leggen Marinus Geuze en Maxim Spreij van het Delftse team uit.

Samen van idee tot PCB

Van idee tot bestukte printplaat lijkt niet zo moeilijk. Een engineer ontwerpt de schakeling en de lay-out, stelt de boodschappenlijstjes samen en neemt een EMS-bedrijf in de arm om het product te maken. Bij professionele elektronica werkt het niet zo. Naast alle functionele eisen stellen opdrachtgevers ook eisen aan productkwaliteit, productieproces, leverbetrouwbaarheid, ontwikkelsnelheid en kostprijs. Dit vraagt om een nauwe samenwerking tussen ontwerpers en EMS-bedrijven vroeg in het proces, betogen Technolution en TBP.

Een goede buur …

Als Alcatel-Lucent zijn fabriek in Geel te koop zet, ziet Ton Plooy zijn kans schoon.