Puzzelen op vijftigduizend GPS-metingen

Met de Open GPS Tracker-app kunnen bezitters van een Android-telefoon hun route opnemen en op een kaart weergeven. Ondertussen hebben meer dan honderdduizend gebruikers de toepassing geïnstalleerd, en hun recensies zijn over het algemeen lovend. De app is een vrijetijdsproject van René de Groot, software-engineer bij Sogeti.

Sogeti dunt top uit

’Om slagvaardiger te zijn in de continu veranderende marktomstandigheden‘ gaat Sogeti Nederland terug van acht naar vier divisies: Application Services, Infrastructure and High Tech Services, Software Control (met daarin de testactiviteiten) en Solutions.

Hightech ziet nog veel beren op weg naar outsourcing

De Nederlandse hightech wil wel, maar doet het vooralsnog slechts mondjesmaat: uitbesteden naar Oost-Europa of zelfs nog verder naar het oosten. Bedrijven zijn vooral bang dat outsourcing uiteindelijk meer lasten dan lusten geeft, zo bleek tijdens een rondetafel georganiseerd door IBM en partners Alten PTS en Sogeti High Tech.

Hogeschool Utrecht en Sogeti bundelen krachten

De ICT-opleidingen van de Hogeschool Utrecht en dienstverlener Sogeti hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend om de afstemming tussen opleiding, beroep en praktijk te optimaliseren.

Sogeti High Tech zet met straten in op verdere groei

In 2005 vatte Sogeti in Frankrijk het plan op om alle kerncompetenties te gaan aanbieden in alle landen waar het actief is. Omdat Nederland nog geen hightechtak had, kreeg Wim Verheijen het verzoek die op te zetten. Vier jaar later is Sogeti High Tech gegroeid naar ruim tachtig medewerkers.

Dienstverleners gematigd positief over 2009

Ondanks de economische tegenwind zijn de embedded-dienstverleners niet somber gestemd over de nabije toekomst. Het merendeel denkt komend jaar zelfs nog licht te kunnen groeien. De weg daarnaartoe loopt via competentiespreiding, risicodeling en uitbesteding.