Ooti-studenten genereren FPGA-code vanuit Matlab en Simulink

In het kader van twee workshops Systeem- en Software-engineering hebben twee jaargangen Ooti-studenten gewerkt aan de realisatie, optimalisatie en uitbreiding van een klantgestuurde opdracht. Het resultaat is een raamwerk waarmee vanuit Matlab/Simulink en een X-beschrijving volledig automatisch Handel-C-code is te genereren die de besturing implementeert op een Celoxica-bordje met daarop een Xilinx-FPGA met drie miljoen poorten. Medebedenker en technisch coach Herman Roebbers van Philips Tass vertelt over de ervaringen.

Ontwerpopleidingen van TU’s onder federatievlag geschaard

In het kader van de federatievorming hebben de universiteiten van Delft, Eindhoven en Twente hun ontwerpopleidingen gebundeld binnen één instituut, onder de ietwat verwarrende naam 3TU.School for Technological Design, Stan Ackermans Institute.

Machinebouwers zoeken hoogopgeleide schaarse specialisten

Meer projecten, meer vacatures. Vooral voor hoogopgeleide specialisten onder de softwareprofessionals. OEM-bedrijven moeten soms flink zoeken naar de juiste kandidaat. Schoolverlaters een dikke leasebak aanbieden is er echter nog niet bij. ’Dat zou echter best kunnen terugkomen.‘

Siemens VDO neemt draagbare navigatie op de schop

Siemens VDO introduceerde deze maand zijn MS2010 en MS2110 draagbare navigatiesystemen. De hardware is nagenoeg identiek aan de MS2000 en MS2100, die niet het verwachtte succes opleverden. De Eindhovense vestiging bouwde een nieuwe softwarezak voor de oude hardwarewijn en nam daarmee voor het eerst de volledige productontwikkeling in eigen handen.