The next chapter for Labview

This year National Instruments released an ‘NXG’ version of its Labview programming environment in addition to its regular update. For now NXG is aimed at a select group of users, but with features like a renewed and scalable interface and better data storage capabilities, it’s set to replace the current Labview product over the next five to ten years.

Minder storingen op het spoor door flexibel monitoringsysteem

Een van de speerpunten van Prorail is het terugdringen van storingen die leiden tot treinvertraging of -uitval. Een belangrijke tool in deze strijd is monitoring. Met hulp van Inspectation, Incaa en National Instruments heeft het spoorbedrijf daar de afgelopen jaren flinke stappen in gezet.

Toekomstbestendige beeldchiptester On Semi mixt off-the-shelf en maatwerk

Samen met National Instruments en diens partner Sisu Devices heeft de Mechelse vestiging van On Semiconductor een nieuwe testoplossing ontwikkeld voor zijn geavanceerde beeldsensoren. Het systeem, een combinatie van off-the-shelf componenten en modules op maat, overtreft alle commercieel beschikbare alternatieven, aldus Gerd Van den Branden van On Semi.

Techreuzen zetten schouders onder realtime Linux

De Linux Foundation heeft een nieuw initiatief aangekondigd om samen met de industrie de ontwikkeling van realtime Linux te versnellen voor domeinen als luchtvaart, medisch, productie, robotica en telecom.

National Instruments klaar voor het miljard

Op zijn jaarlijkse NI Week toonde National Instruments zijn nieuwe producten en de trends voor de komende jaren. Onder meer RF-metingen tot 14 GHz en chiptests zijn gebieden waarin het denkt te kunnen doorbreken. En Labview moet verder uitgroeien tot een tool waarmee het hele bedrijf aan het systeem kan sleutelen.

NI koopt AWR

National Instruments heeft AWR overgenomen voor 58 miljoen dollar.