Sioux trekt stekker uit Mutracx

De veelbelovende pcb-printer van Mutracx is uitgeprint. Sioux zet de ontwikkeling stil en bezint zich op nieuwe businessvormen voor de technologie.

Software ontwerpen in een uitdagende multidisciplinaire omgeving

Jeroen van der Wulp is vanaf 2010 werkzaam als softwaredesigner bij technologiebedrijf Sioux. Op dit moment is hij gestationeerd bij Mutracx in Nuenen, een spin-out van Canon/Océ en sinds vorig jaar onderdeel van Sioux. Hier werkt hij aan de Lunaris, de eerste digitale jet-resist-inkjetprinter voor de pcb-industrie.

Mutracx terug op het spoor aan de hand van Sioux

Deze zomer struikelde Mutracx in de valley of death; zijn inkjetprinter voor pcb’s was klaar maar het geld op. Ontwikkelpartner Sioux trok het Helmondse bedrijf overeind. Onder de paraplu van de Eindhovense technologiegroep mikt Mutracx nu op een installed base van vijftien systemen voor het einde van volgend jaar.

Mutracx failliet

De rechtbank Oost-Brabant heeft Océ-spin-off Mutracx dinsdag failliet verklaard.

Mutracx krijgt nieuwe CEO

De raad van commissarissen van Mutracx in Helmond is van plan om Dop Brzesowsky te benoemen als nieuwe CEO.

71 FPGA’s drijvende kracht achter realtime datapad PCB-printer

In 2009 demonstreerde Mutracx zijn Lunaris-inkjettechnologie voor het printen van de binnenlagen op een PCB. Sindsdien heeft de Océ-spin-off hard gewerkt om de technologie marktrijp te maken en een eerste product te bouwen. Voor deze machine heeft 3T een realtime datapad ontwikkeld waarin 71 FPGA‘s de aansturing van de printkoppen verzorgen.