Europees zelfassemblage-project van start

Een Europees consortium onder aanvoering van het Franse chemieconcern Arkema waagt zich aan de opdracht om van directed self-assembly (DSA) een volwassen IC-productietechniek te maken.

Ontwikkelen over de domeingrenzen

Bij het ontwikkelen van een hightech product blijkt het in de praktijk lastig voor ontwikkelteams om buiten de eigen expertise te stappen. Expertises zitten elkaar regelmatig in de weg, met name als bedrijven groter worden. Mentor Graphics-CEO Wally Rhines ging op zoek naar manieren om de barrières te slechten.

Mentor breidt emulatieplatform uit

Groeiende afmetingen van de IC-ontwerpen en een toenemend aandeel van software zijn de twee belangrijkste trends die chipontwerpers parten spelen bij de verificatie, denkt Mentor Graphics. Met de tweede generatie van zijn Veloce-emulator, virtualisatie van de randapparatuur en offline debuggen denkt het het tij te kunnen keren.

Het continue proces van ontwerp tot fabricage

Om de maakbaarheid van een product te waarborgen, is het zaak dat alle betrokkenen in ontwerp, ontwikkeling en fabricage nauw met elkaar samenwerken. De nieuwste generatie geïntegreerde omgevingen is hierbij onontbeerlijk, betoogt John Isaac van Mentor Graphics.

Shared EDA van start

Het Shared EDA-initiatief heeft na lang wachten het contract met Mentor Graphics rond.