Bosch to acquire ItoM

Bosch has signed an agreement to acquire the Eindhoven-based semiconductor company Ideas to the Market (ItoM).

ItoM Medical transplants its biometric sensing platform to a chip

Having proven itself again and again in medical research systems, the time has come for ItoM Medical’s amplification and signal processing technology to be cast into an integrated design. The move will improve cost and performance but also open up new possibilities.

Time-to-digital-converter zorgt voor nauwkeurige fasedetectie in rf

Steeds meer zenders en ontvangers gebruiken all-digital phase-locked loops (adpll’s) om het rf-signaal te genereren. Een belangrijk onderdeel van een adpll is de time-to-digital-converter (tdc). Arjan van der Beek van Itom beschrijft wat een tdc precies doet en wat de uitdagingen zijn bij het ontwerp.

Fysicus en uitvinder tot de laatste snik

Op 22 juli is Dieter Kasperkovitz op 81-jarige leeftijd overleden aan een hartstilstand, na een paar weken eerder te zijn getroffen door een herseninfarct. Hij werkte bij Philips op het Natlab en stond aan de wieg van chipontwerphuis Itom.

Itom start medische dochter

Itom is een dochteronderneming gestart voor medische devices. Itom Medical in het Drentse Roden biedt een medisch gecertificeerd platform om hartslag, ademhaling, spierbewegingen en hersenactiviteit te meten. Daarmee mikt het op toepassingen van de intensive care tot aan topsport.

Adpll vervangt analoge pll

In de mixed-signal ic-designwereld wordt de all-digital phase-locked loop (adpll) gezien als belangrijke ontwikkeling voor meer geavanceerde architecturen in het ‘hart’ van iot-apparaten. De adpll biedt een groot aantal voordelen ten opzichte van de traditionele analoge pll, legt Kees van Nieuwburg van Itom uit.

Itom slaat vleugels uit naar Twente

Het Eindhovense chipdesignhuis Itom opent een vestiging in Enschede en neemt voormalig Bruco-ceo Edwin Veldman in dienst om de komende drie jaar te verdubbelen naar vijftig mensen. En dat is nog maar het begin.