HP vervangt CEO Apotheker

Hewlett-Packard heeft topman Léo Apotheker aan de kant geschoven en Meg Whitman aangesteld als nieuwe president en CEO.

HP en Hynix commercialiseren memristor

Hewlett-Packard en Hynix Semiconductor gaan samen materiaalonderzoek doen en procestechnologie ontwikkelen om een resistive Ram (RRam) gebaseerd op de memristor op de markt te brengen.

Memristorgeheugen in 2013 in productie

HP wil over drie jaar een memristorgebaseerd niet-vluchtig geheugen op de markt brengen met een twee keer zo hoge opslagdichtheid als flash tegen die tijd heeft.

Memristor vooral een theoretisch aardigheidje

De champagnekurken knalden begin vorige maand voor ’het vierde elektronische basiselement‘ of zelfs ’de ontbrekende schakel‘. Bijna alle media haalden de memristor van HP Labs binnen als de verloren gewaande broer van condensator, spoel en weerstand die na dertig jaar doodleuk voor de deur stond. Terecht, of het resultaat van een goed geoliede pr-machine en al te enthousiaste journalisten?

‘Geen mainstream toepassingen voor nano-imprintlitho’

Nano-imprinttechnologie (NIL) staat sinds 2003 op de International Technology Roadmap for Semiconductors (ITRS). Toch moest het in een recente update een stapje terugdoen. Het samenwerkingsverband heeft meer vertrouwen in maskerloze lithografie voor de 22- en 16-nanometerstructuren. Het genadeschot blijft uit, maar het lijkt niet erg waarschijnlijk dat NIL zijn weg zal vinden naar de productie van geheugen- en processorchips. Een eenzame dood sterft de techniek echter niet. Er zijn legio andere toepassingen.