Atos en NXP beveiligen smart grids

Atos Worldline, het expertisecentrum van Atos Origin voor hoogtechnologische transactiediensten, en NXP hebben op de Smart Metering UK & Europe Summit een beveiligingssysteem voor slimme elektriciteitsnetwerken wereldkundig gemaakt.

Bevoorradingsschip koppelt veilig aan ISS door testen op ware grootte

Op 3 april om precies 16:40 uur koppelde de eerste Automated Transfer Vehicle (ATV) feilloos en volautomatisch aan het Internationale Ruimtestation (ISS). De ATV is een geheel nieuw ontwikkeld bevoorradingsschip en vormt een kritieke schakel in de operatie van het ISS. Kosten noch moeite zijn gespaard om de koppeling vooraf uitvoerig te testen. In opdracht van Esa heeft Atos Origin de laatste vijf jaar gewerkt aan een testfaciliteit om het dokken op ware grootte op aarde na te bootsen en te valideren.

Zachte aanpak werkt niet bij procesverbetering

Het invoeren van procesmatig werken bij ICT-bedrijven gaat meestal met zachte hand en kost daarom onnodig veel tijd en geld, constateert Bart van der Wal van Atos Origin. Hij reikt een alternatief aan, maar dan nog is succesvolle invoering afhankelijk van de managementstijl.

Betere service met machine-interactie op afstand

Wat is remote machine interaction (RMI)? Wat zijn de voordelen en waar moet je op letten voor een succesvolle invoering? Wat is de hedendaagse technologie (referentiearchitectuur) om systemen realtime te koppelen met de serviceorganisatie van de OEM? Welke vragen moeten op voorhand zijn beantwoord en welke kwesties moeten zijn opgelost voordat een externe systeemintegratie succesvol is? Frank Kok en Martijn van Dijk van Atos Origin geven antwoord.

Atos ziet omzet stijgen

Het eerste halfjaar zette Atos Origin 7,2 procent meer om dan dezelfde periode vorig jaar.