Continu software leveren: het kan ook in de hightech

Kulicke & Soffa (K&S) in Eindhoven, het voormalige Assembléon, past al ruim acht jaar Scrum toe bij zijn softwareontwikkeling. Sinds twee jaar heeft het ook het continu testen en leveren geïntegreerd in de werkwijze. Hans van Eldert van K&S vertelt hoe het bedrijf hiermee op elk moment softwarefeatures kan uitrollen bij klanten.

Nieuw elan bij voormalig Assembléon

Eind 2014 legde het Singaporese Kulicke & Soffa 98 miljoen dollar op tafel voor de volledige overname van AssemblĂ©on. Voor de machinebouwer markeerde de deal een einde aan een turbulente periode. Dit jaar groeide het bedrijf naar ruim driehonderd medewerkers. En passant verhuisde het naar een nieuw pand in Eindhoven. ‘We hadden het van tevoren niet zo mooi kunnen bedenken.’

Scrum# noodzaak bij integratie van software, elektronica en mechanica

Omdat Scrum niet goed kan omgaan met planningswijzigingen en verstoringen die tijdens een sprint optreden, moet het proces in dynamische tijden worden aangevuld. Scrum# voorziet hierin. Assembléon en Promexx hebben deze aanpak in praktijk gebracht bij de ontwikkeling van een compleet nieuwe pak-en-plaatsmachine. Met twee handen aan het stuur door de integratiefase van software, elektronica en mechanica.

H2 haalt Assembléon van handrem

Op de dag af een jaar geleden maakte Philips bekend dat het eindelijk een koper had gevonden voor Assembléon. Investeringsmaatschappij H2 Equity Partners zag brood in de Veldhovense pak-en-plaatsspecialist, die al een tijdje in de etalage stond. H2 nam een belang van tachtig procent en zette iemand uit eigen gelederen aan het roer: Tonn van de Laar.