Een Design Structure Matrix geeft grip op softwareafhankelijkheden

Bij softwareontwikkeling is een hoog innovatietempo een vereiste. Door de aanhoudende tijdsdruk is er veelal weinig aandacht voor de softwarearchitectuur. Deze kan daardoor gaandeweg complexer worden, waardoor aanpassingen steeds duurder en tijdrovender worden. Johan van den Muijsenberg legt uit hoe gebruik van een Design Structure Matrix kan helpen om complexe softwareafhankelijkheden inzichtelijk te maken en de afhankelijkheidsstructuur te verbeteren.

Android past prima in het keurslijf van de industriële omgeving

Android is een uitstekend platform voor embedded systemen, maar de ontwikkelaar zal wel merken dat het daar eigenlijk niet voor bedoeld is. Marcel Hamer van Alten PTS legt uit wat mogelijk en nodig is om Android aan te passen voor een industriële toepassing.

Hightech ziet nog veel beren op weg naar outsourcing

De Nederlandse hightech wil wel, maar doet het vooralsnog slechts mondjesmaat: uitbesteden naar Oost-Europa of zelfs nog verder naar het oosten. Bedrijven zijn vooral bang dat outsourcing uiteindelijk meer lasten dan lusten geeft, zo bleek tijdens een rondetafel georganiseerd door IBM en partners Alten PTS en Sogeti High Tech.

Recensie: Embedded Quick Start Linux 3

Sinds 2006 brengt softwarehuis Alten PTS de Embedded Quickstart Linux-cd (EQSL) uit om ontwikkelaars snel (binnen een paar uur) op weg te helpen met een embedded Linux-systeem.