24-koppig monster uit Oss lust big data rauw

Met zijn nieuwe Medusa-module volgt ACQ Inducom uit Oss de trends in embedded computers op de voet: het gekozen VPX-formaat weerspiegelt de verschuiving die daar gaande is van parallelle naar seriële verbindingen en de gebruikte 24-core Freescale-processor is het snelste van het snelste dat momenteel beschikbaar is in die markt. Als klap op de vuurpijl zit er een FPGA in die volledig door de gebruiker te programmeren is.

Vliegtuigindustrie duikt op kleine elektronicamodules

ACQ Inducom uit Oss heeft een van zijn systemen met kleine vormfactor ingezet in een Europees researchproject om ABS te implementeren in een nieuw te ontwikkelen avionicaplatform voor een volgende generatie vliegtuigen. Doelstelling is om de operationele kosten van luchtvaartmaatschappijen met twintig procent terug te brengen. Jeffrey van Grunsven beschrijft wat zijn bedrijf precies heeft gedaan en wat de vervolgstappen zijn.

Acq Inducoms eerste ervaring met FPGA’s

Acq Inducom uit Oss, specialist in modulaire hardwareplatformen, ontwikkelde voor het eerst een PMC-module met een FPGA. Het resultaat is de PMC450, een achtvoudige seriële RS422-communicatiekaart. Met de veldprogrammeerbare chip is de PMC-kaart zeer flexibel. Door andere VHDL-code in te laden wordt hij net zo makkelijk een encoderinterface als een stappenmotorcontroller. Bits&Chips vroeg Remko van Driel van Acq Inducom om de ervaringen op een rijtje te zetten.