Joining scientific forces on big software

In the 3TU.BSR project, the three technical universities in the Netherlands are researching the run-time analysis of large software systems. The University of Twente’s Mariëlle Stoelinga describes the project’s approach and goals.

Wageningen waarschijnlijk bij 3TU

Wageningen Universiteit en Researchcentrum (Wur) voegt zich hoogstwaarschijnlijk bij de 3TU, de federatie van de Nederlandse technische universiteiten.

Jubilerend 3TU trekt aan de bel

Het bestuur van de 3TU Federatie, die deze week vijf jaar bestaat, heeft in een brief van minister Verhagen (EL&I) en staatssecretaris Zijlstra (OCW) enkele zorgen aangekaart.

3TU-federatie: succesvolle samenwerking, maar verder niks bijzonders

De drie Nederlandse technische universiteiten stelden in 2004 voor om dicht tegen elkaar aan te kruipen in een federatie en samen op te trekken op het gebied van onderwijs, onderzoek en valorisatie. De 3TU-federatie draait ondertussen, maar speelt een rol op de achtergrond terwijl de TU‘s hun blik meer naar buiten richten dan naar elkaar.

3TU vangt bot bij overheid

De drie technische universiteiten krijgen vanaf 2011 jaarlijks 11 miljoen euro aan jaarlijkse ondersteuning van de minister voor hun federatievorming, 5 miljoen minder dan eerder was toegezegd en 54 miljoen minder dan waar ze om gevraagd hadden.