Zuigerstangloze Festo-cilinders voor zwaar gebruik

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Festo heeft zijn DGC-programma zuigerstangloze lineaire aandrijvingen gecompleteerd met een uitvoering voor heavy duty toepassingen: de DGC-HD. Door de dubbele kogelgeleiding is deze uitvoering zeer robuust en in staat om hoge belastingen en momenten op te nemen voor een in totaal gunstigere prijs per functie.

De zuigerstangloze lineaire aandrijvingen (DGC-series) van Festo omvat nu vijf varianten: een uitvoering zonder geleiding (DGC-K), een basisuitvoering (DGC-G), een glijlager (DGC-GF), een kogellager (DGC-KF) en de heavy duty uitvoering (DGC-HD) voor grotere belastingen tot 13 kN in de Z- en de Y-richting en tot 900 N in de X-richting. Dit betekent dat voor iedere toepassing in het handelingbereik – van licht en eenvoudig tot zwaar en complex – Festo een zuigerstangloze pneumatische aandrijving kan leveren.

De weerstand van de DGC-HD tegen hoge belastingen en koppels is te danken aan de toepassing van een dubbele kogelgeleiding, die tevens bijdraagt aan een lange levensduur. De kogels zijn opgenomen in een gesloten kooiconstructie die nogmaals is beschermd door een cassette, waardoor het smeermiddel binnen blijft en de behoefte aan smeren en onderhoud tot een minimum is beperkt. Het geluidsniveau van de geleiding is laag en de speling nul. Kenmerkend zijn verder de hoogwaardige afdichtingen die slechts een minimale lekkage toelaten, waardoor de aandrijving behoort tot de energiezuinigste in zijn soort, aldus de fabrikant.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content