Wtb-opleiding Amsterdam op losse schroeven

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

De universiteitsraad van de UT heeft zich kritisch uitgelaten over het plan om vanaf collegejaar 2019/2020 een werktuigbouwkundeopleiding te starten aan de Vrije Universiteit. Dat meldt Utoday. De UT en VU willen met het aanbieden van zo’n technische bachelor in Amsterdam meer Noord-Hollandse jongeren interesseren in techniek.

In een ingelaste vergadering zag de Uraad twee grote struikelblokken: de verwachte toename van werkdruk en de bekostiging van onderzoek. Het orgaan stemde uiteindelijk niet in met de plannen zoals die er nu liggen. Dick Meijer (PvdUT) is bang dat de beoogde ene docent voor dertig studenten de werkdruk in de hand werkt. Gaat de UT het wetenschappelijk personeel wel vinden? Daarnaast mist hij in de aangeleverde stukken een goede specificatie van de inkomsten en uitgaven. ‘En hoe zit het met de onderzoekstaak, hoe ga je dat betalen? Deze universiteit heeft al een probleem als het gaat om de onderzoeksbekostiging en financiering uit de tweede en derde geldstroom.’

Half september is de beslissende raadsvergadering, waar de initiatiefnemers hun herziene plannen kunnen verdedigen. Daarna volgt de go/no-go.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login