WLan-module voor JVL-servomotoren

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

JVL introduceert de mogelijkheid om zijn geïntegreerde Mac-motoren op bestaande Ethernet-netwerken aan te sluiten. Dit gaat via een nieuw ontwikkelde WLan-module. Met geschikte IT-infrastructuur is het daardoor mogelijk om de motoren via het internet te controleren, diagnosticeren en monitoren. Dat scheelt de servicemonteurs flink wat reistijd. Maar ook op kortere afstanden voorkomt de module het gebruik van bekabeling. Met behulp van software is bijvoorbeeld een pc zonder RS232-interface op de motor aan te sluiten.

De Mac00-EW4-module is programmeerbaar om PLC-programma‘s direct op de motor te laten uitvoeren. De grafische interface om te programmeren en parameters in stellen gaat met JVL‘s Mactalk-software, die al in de RxP Nano-PLC-module wordt gebruikt. De programma‘s zijn onderling uitwisselbaar via de WLan-module, maar ook via Bluetooth.

JVL heeft een breed assortiment AC-servomotoren en motoraansturingen. Het bedrijf spant zich in om met een modulair concept de motoren voor een groot aantal applicaties geschikt te maken. Klanten kunnen dan ook zelf het type aansluiting kiezen, zoals D-sub-, kabelterminal- of waterdichte M12-connectoren. Ook is er keuze uit Canopen-, Devicenet- en Nano en PLC-aansturing.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content