Witec neem Wijdeven over

René Raaijmakers
Leestijd: 2 minuten

Witecwitronic uit het Groningse Ter Apel neemt Wijdeven uit Oirschot over. Beide bedrijven ontwerpen en produceren inductieve componenten, transformatoren en voedingen. Met de acquisitie claimt Witecwitronic onbetwist marktleider in zijn branche te zijn. Het duo blijft onder hun eigen naam opereren. Wijdeven telt honderd werknemers, bij Witec werken 55 mensen. In Tsjechië telt de vestiging van Wijdeven nog eens zestig medewerkers. De gezamenlijke omzet bedraagt 25 miljoen euro.

Witecs directeuren Jan van de Maat en Bernard Winkel wijzen erop dat er met de overname van Wijdeven ’een speler van formaat‘ ontstaat. ’De bundeling stelt de bedrijven in staat zich verder te ontwikkelen, de concurrentiekracht te vergroten en verder te groeien‘, stellen ze in een persbericht. De verwachting is dat de werkgelegenheid op beide vestigingen zal groeien.

Witec is gespecialiseerd in de productie van inductieve componenten (spoelen en transformatoren) en fijnmechanische onderdelen, die worden geleverd aan het topsegment van de industrie. De producten van het Groningse bedrijf worden toegepast in onder meer medische en laboratoriumapparatuur, de auto-industrie, de halfgeleiderindustrie en de hightech machinebouw.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content