Winst Vanderlande daalt maar orderboek uitstekend gevuld

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

In het boekjaar 2012 – dat het op 31 maart afsloot – heeft Vanderlande Industries een omzet behaald van 565 miljoen euro en een nettowinst van 16,6 miljoen. De omzet is vrijwel gelijk aan de 566 miljoen uit boekjaar 2011. De winst is wel substantieel gedaald. In maart vorig jaar sloot het de boeken nog met een winst van 21,9 miljoen euro.

Positief is dat het orderboek dikker is dan ooit tevoren. Er staan voor 852 miljoen euro aan bestellingen in. Een jaar eerder was dat nog maar 704 miljoen. Ook de orderintake voor boekjaar 2011 steeg flink naar 712 miljoen euro. ’Met de 40 procent groei in orders heeft Vanderlande zijn positie versterkt in een herstellende markt‘, aldus topman Michiel Peters. ’We liggen op schema om onze strategische agenda te halen. De lagere winst komt vooral door druk op de marges. Het huidige orderboek geeft ons een solide basis voor de komende jaren.‘

De vooruitzichten zijn goed voor alle drie de markten die Vanderlande bedient. Het aantal vliegtuigpassagiers groeit wereldwijd en reizigers accepteren het steeds minder dat hun koffer zoek raakt. Luchthavens blijven daarom investeren in bagageafhandelingssystemen. Ook voor magazijnautomatisering verwacht Vanderlande aanhoudende groei. De logistieke processen moeten goedkoper en sneller. Oplossingen zoals die van Vanderlande zijn dan essentieel. Met de dubbelcijferige groei in e-commerce is er ook voldoende animo voor de Veghelse systemen rond parcel en postal.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login