Winst ASM International daalt fors

René Raaijmakers
Leestijd: 1 minuut

De front-end activiteiten van ASM International doken het afgelopen kwartaal opnieuw in het rood. Het verlies was 1,1 miljoen euro. In het laatste kwartaal van 2007 maakte het Bilthovense bedrijf nog 3,4 miljoen euro winst op machines voor de eerste stappen in de chipfabricage.

In totaal maakte ASMI de afgelopen drie maanden een nettowinst van 12,6 miljoen euro, een derde minder dan in de drie maanden daarvoor. De omzet daalde met 17 procent tot 197,1 miljoen euro. In die periode daalde de totale waarde van de binnengehaalde orders met een kwart.

CEO Chuck del Prado sprak tijdens een telefoonconferentie van aanhoudend lastige marktomstandigheden. Hij verwacht dat de front-end-divisie ook in het tweede kwartaal matig zal presteren. Afgelopen maand lanceerde ASMI een plan om de winstgevendheid van de front-end divisie te verbeteren. Het bedrijf wil zijn winstgevendheid in 2009 in lijn hebben met die van sectorgenoten als Aixtron, Axcelis, Mattson, Novellus, Semitool, Varian en Veeco.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login