Wanneer doorzettingsvermogen loont: waarom ASMI het zo goed doet

Paul van Gerven
Leestijd: 4 minuten

Via uitputtend werk met Intel legde het bedrijf het fundament voor zijn positie op de markt voor atoomlaagdepositie, maar de opkomst van meer ald-toepassingen was nodig om die investering echt te gelde te kunnen maken. Het verhaal waarom ASM International het tegenwoordig zo goed doet.

ASM International heeft de wind in de zeilen. Terwijl de halfgeleiderindustrie sinds de tweede helft van 2018 een lastige periode kent, laat de Almeerse fabrikant van halfgeleiderapparatuur het ene na het andere groeikwartaal zien. Afgelopen juli bereikte de front-endverkoop zelfs een record – en de bestellingen blijven binnenstromen. Veel daarvan zijn voor ASMI’s atomic layer deposition-systemen (ald), die momenteel de best verkopende productlijn zijn, merkte topman Chuck del Prado op tijdens een conference call met investeerders. Hij voegde er snel aan dat de vraag bij andere bedrijfstakken over het algemeen ook gezond is.

ASMI plukt momenteel de vruchten van zijn doorzettingsvermogen. Het bedrijf begon al in de late jaren negentig met de ald-race, toen de halfgeleiderindustrie er nog geen behoefte aan had. Nadat ASMI in 1999 de Finse ald-pionier Microchemistry had gekocht, werkte het jarenlang samen met Intel om siliciumoxide te vervangen als gate-diëlektricum.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login