Waals E-XStream in Amerikaanse handen

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

MSC Software heeft E-XStream Engineering overgenomen. Deze spin-off van de Université Catholique de Louvain (UCL) is gespecialiseerd in geavanceerde materiaalsimulaties. Zijn Digimat-tool gebruikt niet-lineaire micromechanica om een breed scala van materialen en fysische eigenschappen te modelleren. Digimat interfacet met bekende EEM-pakketten zoals Abaqus, Ansys, Marc en Nastran. Hoeveel het Amerikaanse MSC op tafel legt voor het bedrijf uit Louvain-la-Neuve is niet vrijgegeven.

De combinatie van MSC‘s simulatietools en E-XStream-technologie maakt het mogelijk om materiaalsimulaties uit te voeren gedurende het hele ontwerptraject. Dit moet ervoor zorgen dat fouten eerder boven water komen. Ook kunnen ontwikkelaars de foutenmarges van alle onderdelen apart vaststellen in plaats van dat ze de marges op de hele configuratie terugvoeren op de onderdelen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login