Volvo bouwt batterijfabriek in Gent

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Volvo Car Gent is gestart met de bouw van een nieuwe batterijassemblagefabriek, waar batterijen voor elektrische Volvo’s zullen worden samengesteld. De nieuwe gebouwen verrijzen momenteel naast de bestaande autofabriek in Gent. Als de fabriek eind dit jaar wordt opgeleverd, beslaat hij vijfduizend vierkante meter. Volvo gaat op de flexibele lijn batterijen assembleren en testen. De afgewerkte batterijpakketten worden dus zo dicht mogelijk bij de eindassemblagelijn gebouwd.

De Gentse fabriek speelt een voortrekkersrol op het vlak van elektrificatie binnen Volvo. Het is de eerste site waar batterijen voor elektrische Volvo’s zullen worden geassembleerd. Meer bepaald gaat het om batterijen voor de 100 procent elektrische versie van de Volvo XC40-suv. In het najaar van 2020 moeten de eerste exemplaren de Gentse fabriek uitrollen.

‘Onze medewerkers krijgen een intensieve opleiding om in deze nieuwe omgeving te kunnen werken en zullen van bij de start betrokken zijn bij deze baanbrekende technologie’, zegt Stefan Fesser, plantmanager van Volvo Car Gent. ‘Dit toont het vertrouwen in de capaciteiten van onze fabriek om een sleutelrol te gaan spelen in de ambitieuze elektrificatiestrategie van Volvo Cars.’

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login