Vlaamse studentenraceteams samen achter het stuur

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

De studentenraceteams Formula Group T van de KU Leuven en Thomas More Invention van hogeschool Thomas More in Mechelen slaan de handen ineen. Onder de naam Formula Electric Belgium bundelen ze hun krachten om in een zelfontwikkelde elektrische racewagen mee te doen aan de internationale Formula Student Electric-competities, als enige Belgische deelnemer. Op 25 februari onthullen ze het digitale design en op 1 mei moet er een rijklare auto zijn.

Het dertigkoppige fusieteam combineert masterstudenten elektromechanica en elektronica-ict en postacademische studenten innoverend ondernemen uit Leuven met bachelorstudenten autotechnologie, elektromechanica, elektronica-ict en ontwerp- en productietechnologie uit Mechelen. Zij ontwerpen zelf de elektromotoren en de accu, kiezen zelf de materialen en regelen zelf de productie. Bij de ontwikkeling krijgen ze hulp van industriële partners als Ford, Materialise, SEW Eurodrive, Sonaca, TE Connectivity en Umicore.

Formula Student is ’s werelds grootste competitie waarbij techniekstudenten het tegen elkaar opnemen met hun zelfontwikkelde racewagens. Een internationale jury bestaande uit topingenieurs van hightechbedrijven test de auto’s onder meer op acceleratie- en uithoudingsvermogen. Daarnaast beoordelen ze de studententeams op hun businessplan, kostenanalyse en ontwerpkeuzes.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login