Victor van der Chijs treedt terug uit UT-college

Collin Arocho
Leestijd: 1 minuut

UT-bestuursvoorzitter Victor van der Chijs heeft zijn vertrek aangekondigd. Na bijna een decennium in dienst stapt Van der Chijs over naar Deltalinqs en RPPC in Rotterdam, waar hij is benoemd tot voorzitter. Het einde van zijn tweede termijn als bestuursvoorzitter zou in september van dit jaar komen, maar hij gaat al op 1 april aan de slag bij zijn nieuwe functie.

Van der Chijs begon in september 2013 als voorzitter van de Raad van Bestuur van de UT. In zijn ambtsperiode leidde de vertrekkende voorzitter een ambitieus proces om een ​​nieuwe strategie te realiseren. Dit heeft het afgelopen jaar geresulteerd in Shaping2030, de nieuwe missie, visie en strategie die moet zorgen voor het succesvol realiseren van de ambities van de universiteit. UT is onder zijn leiding snel gegroeid en is de afgelopen jaren regelmatig bekroond met de titel van meest ondernemende universiteit en de universiteit met de hoogste maatschappelijke impact.

‘Met pijn in mijn hart verlaat ik Twente. De universiteit is en blijft een zeer inspirerende omgeving en ik ben dankbaar dat ik me heb mogen committeren en bijdragen aan de ontwikkeling van deze fantastische universiteit’, aldus Van der Chijs. ‘Onze nieuwe strategie Shaping2030 is ijzersterk en ik ben trots op de betrokkenheid en het enthousiasme van de UT-gemeenschap om dit samen te realiseren. Ik neem met veel vertrouwen afscheid van de toekomst van de universiteit.’

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login