VDL wint Nederlandse Innovatieprijs 2019

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

VDL Groep heeft de Nederlandse Innovatieprijs 2019 gewonnen. De prijs is een erkenning voor de innovatiekracht en de maatschappelijke impact van het Eindhovense familiebedrijf. Bij het toekennen is onder meer gekeken naar nieuwe, vooruitstrevende oplossingen en technologieën van VDL, aandacht voor medewerkers, ondernemerschap en samenwerking. De Nederlandse Innovatieprijs 2019 is overhandigd tijdens het tv-programma ‘De wereld van morgen’ van Avrotros.

‘VDL loopt voorop bij het toepassen van nieuwe technologieën en innovatie zit in het dna’, stelt juryvoorzitter Henk Volberda, hoogleraar strategie & innovatie aan Amsterdam Business School, onderdeel van de Universiteit van Amsterdam. ‘Bij VDL wordt substantieel geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling, en de combinatie van automatisering en aandacht voor medewerkers leidt tot nieuwe werkgelegenheid. Waar anderen bedreigingen zien, ziet VDL juist kansen. Er wordt op meerdere gebieden een belangrijke bijdrage geleverd aan duurzame oplossingen. VDL is de parel van de maakindustrie.’

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login