VDL start eigen opleidingen voor lasser en mechatronicamonteur

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Door de flinke groei heeft VDL behoefte aan gekwalificeerde lassers en mechatronicamonteurs. De vraag is momenteel groter dan het aanbod en daarom gaat VDL zelf opleiden. In samenwerking met het mbo-onderwijs start het Eindhovense concern met de opleidingen, onder meer bedoeld voor zij-instromers. Het gaat om tweejarige leerwerktrajecten op mbo-niveau 2 en 3 voor lasser en mechatronicamonteur. Naast het feit dat VDL de opleidingskosten betaalt, krijgen de deelnemers een fulltime salaris en een baan bij VDL.

VDL-directielid Jennifer van der Leegte: ‘VDL groeit hard. Het eerste halfjaar van 2018 hebben we elfhonderd nieuwe medewerkers verwelkomd. We hebben nog steeds ongeveer vijfhonderd vacatures openstaan voor diverse functies op alle niveaus. Door deelname aan open dagen en voorlichtingsevenementen, intensieve contacten met onderwijsinstellingen en studentenverenigingen, online werven, stages en reguliere opleidingsplaatsen voor bbl- en bol-opleidingen proberen we zoveel mogelijk mensen aan ons te binden. Met deze eigen mbo-opleidingen voor lasser en mechatronicamonteur geven we ook mensen uit een andere sector de kans om zich te laten omscholen tot vakman of vakvrouw in de techniek.’

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login