Vanderlande scoort order bij Duits distributiecentrum

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Vanderlande Industries heeft de opdracht verworven voor het orderpicking- en sorteersysteem van een uitbreiding bij het 3M European Distribution Center in het Duitse Jüchen. Het Veghelse bedrijf tekent voor de levering, installatie, koppeling met de bestaande logistieke systemen, en voor een nieuw systeem dat de material flow moet regelen. De Kleine Group zal de activiteiten in de nieuwe faciliteit gaan uitvoeren, waarbij het grootste deel van de veertigduizend vierkante meter vloeroppervlak wordt gereserveerd voor 3M. Het nieuwe gebouw komt aan de overkant van de weg en wordt verbonden met het oude pand via een honderdvijftig meter lange transportbandbrug op vijf meter hoogte.

Vanderlande installeert twee Posisorter-systemen voor het sorteren van grote hoeveelheden producten. De prestaties en betrouwbaarheid van dit systeem zijn beproefd in meer dan driehonderdvijftig installaties over de hele wereld. In Jüchen wordt een breed scala aan 3M-producten verwerkt; reden om nagenoeg uitsluitend conveyor-technologie te gebruiken. De producten worden getransporteerd via conveyor-banden en -bochten en gebufferd met QVeyor-conveyors.

Vanderlande zette enkele jaren geleden de productontwikkeling en marketing voor logistieke systemen voor distributiecentra in een hogere versnelling. De Veghelse machinebouwer behoort tot de grote jongens in afhandeling van expressepakketten en bagage, maar in de Europese distributiemarkt speelt het een veel bescheidenere rol. In dat licht is de deal met 3M een positieve ontwikkeling.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login