Vanderlande reviseert sorteersysteem TNT Italië

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Het pakketcentrum van TNT Express Italy in Padua heeft onlangs een grondige revisie doorgemaakt. Vanderlande Industries die ook verantwoordelijk was voor het oorspronkelijke sorteersysteem, leverde de geüpdatete installatie ‘als nieuw’ op. Daarbij speelde het Veghelse bedrijf in op de wensen van TNT Express en hergebruikte het componenten en materialen waarmee het de klant hielp om zijn duurzaamheidstargets te halen. Het systeem werd medio oktober in bedrijf gesteld en werkt ‘tot volle tevredenheid van de klant’ dagelijks gebruikt.

Een basisbeginsel van de gereviseerde systemen van Vanderlande is dat ze gedurende hun tweede leven prestaties leveren die vergelijkbaar zijn met die van een nieuw systeem. Om dit zeker te stellen werd het systeem van TNT Express Italy – dat voorheen vijf jaar door een andere klant werd gebruikt – grondig geïnspecteerd en gereviseerd. Vanderlande verving belangrijke componenten en maakte het hele systeem schoon. Vanuit Veghel kwamen nieuwe invoertransportbanden. Componenten die TNT Express niet nodig had, heeft Vanderlande opgenomen in zijn reserveonderdelenvoorraad om ze later te kunnen hergebruiken.

‘We zijn van mening dat deze oplossing een slimme manier is om onze bedrijfsactiviteiten te ondersteunen: het is snel, betrouwbaar, duurzaam en rendabel’, aldus Stefania Pezzetti, operations director bij TNT Express Italy.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login