Vanderlande breidt agv-concept uit naar megavliegveld

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Vanderlande heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend met de luchthaven van Hong Kong. Het Veghelse bedrijf gaat in China zijn innovatieve bagageafhandelsysteem Fleet uitrollen in een van de drukste vliegvelden ter wereld. Samen willen ze de kwaliteit, efficiency en flexibiliteit van de kofferlogistiek verbeteren met de agv-oplossing van Vanderlande.

Recent rondde Vanderlande een drie maanden durende testperiode af met de Fleet-agv’s op het vliegveld Rotterdam-Den Haag. Fleet is een flexibele en duurzame oplossing op basis van autonome voertuigen. Volgens Vanderlande gebruikt het tot de helft minder energie dan traditionele bagageafhandelsystemen met lopende banden. Elke agv draagt een enkele koffer en bepaalt zelf de meest optimale route over het vliegveld. Fleet kan makkelijk worden uitgebreid als het verkeer op het Rotterdamse vliegveld toeneemt. In Hong Kong kan Vanderlande de technologie op grote schaal testen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login