Van Hool wil Limburgse fabriek sluiten

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Op een bijzondere zitting van de ondernemingsraad bij EOS Coach Manufacturing Company in Bree heeft Van Hool zijn voornemen bekendgemaakt om deze verlieslatende vestiging te sluiten. De site in Belgisch-Limburg maakte de afgelopen drie jaar verlies. Voor de tweede helft van dit jaar staan er geen werkopdrachten meer in het orderboek. Een sluiting van de vestiging zou gepaard gaan met het verdwijnen van alle 161 arbeidsplaatsen.

‘Tijdens verschillende voorgaande ondernemingsraden werd steeds duidelijk gemaakt dat de marktvooruitzichten niet zo schitterend zijn’, stelt ceo Filip Van Hool. ‘De wereldmarkt van bussen en coaches – en wat Van Hool betreft vooral de Europese en Amerikaanse markt – is een enorm competitieve markt met aanbieders die meer en meer hun productie naar lage loonlanden hebben verschoven. Dat legt een grote druk op de verkoopprijzen. Om competitief te blijven is Van Hool, waartoe EOS behoort, genoodzaakt geweest te investeren in Macedonië, waar de loonkost beduidend lager is dan in België.’

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login