Twentse accu-campus op losse schroeven na vertrek Lithium Werks

Paul van Gerven
Leestijd: 2 minuten

De toekomst van een accu-imperium op de voormalige Twentse vliegbasis staat op losse schroeven nu ondernemer Kees Koolen en batterijfabrikant Lithium Werks uit elkaar gaan. Aanleiding is een verschil van mening over de locatie van het hoofdkantoor: Lithium Werks wilde dit niet in Twente, maar in de VS vestigen, zegt Koolen in de Tubantia.

Het Amerikaanse Lithium Werks richt zich op batterijcellen op basis van lithiumijzerfosfaat, een variant die onder meer een langere levensduur heeft dan de nikkel-mangaan-kobaltoxide-technologie die voor elektrische auto’s wordt gebruikt. Met een flink patentportfolio in bezit lijfde Lithium Werks accuontwikkelaar Super B uit Twente in, waarbij eigenaar Kees Koolen bestuursvoorzitter van Lithium Werks werd.

In september vorig jaar werden vervolgens ambitieuze plannen gelanceerd om het r&d-hart van Lithium Werks te vestigen in Twente, in samenwerking met de UT. Dat lijkt geen haalbare kaart meer nu Koolen vertrekt bij Lithium Werks. Weliswaar gaat hij door met Super B, dat hij heeft teruggekocht, maar de mkb’er heeft natuurlijk nog geen fractie van Lithium Werks’ slagkracht.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login