Twents Triboform in Zwitserse handen

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

De Enschedese start-up Triboform Engineering is ingelijfd door het Zwitserse Autoform. De UT-spin-off ontwikkelt software voor virtuele tribologie. Hiermee kunnen ontwikkelaars in de de metaalvormingsindustrie complexe fenomenen zoals wrijving, smering en slijtage simuleren in een gebruiksvriendelijke omgeving. Onder meer Daimler, Skoda en Volvo passen de Twentse software toe bij de ontwikkeling van hun auto-onderdelen.

‘Door de samenwerking met Autoform kunnen we onze software nog sneller introduceren bij grote spelers in de automotive-industrie en groeien als organisatie’, zegt directeur en oprichter Jan Harmen Wiebenga van Triboform op de UT-website. Autoform, een grote speler op het gebied van softwaretools voor de metaalvormingsindustrie, ziet in de Enschedese software een goede aanvulling op zijn eigen productenaanbod. Triboform wordt het expertisecentrum van Autoforum voor tribologie en blijft opereren vanuit Enschede.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login