TUE reikt studentenprijzen uit

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

De PDEng Thesis Awards van de TU Eindhoven gaat naar Evangelos Stamatopoulos, die bij Daf heeft gewerkt aan een systeem dat de gegevens van verschillende sensoren in een voertuig combineert tot een omgevingsmodel. Dit model is toegepast de Traffic Jam Assist van Daf. De prijs is goed voor vijfduizend euro.

In totaal reikte de TUE vier prijzen uit. De PhD Thesis Award, ook goed voor vijfduizend euro, gaat naar Jaron Sanders. Hij promoveerde bij Technische Wiskunde, waar hij werkte aan de analyse van complexe netwerken waarin willekeurig gedrag een rol speelt. De MSc Thesis Award van 2,5 duizend euro is voor Ronen Kroeze, die bij de Coherence and Quantum Technology-groep van Technische Natuurkunde afstudeerde.

De Marina van Damme-beurs voor ambitieuze vrouwelijke ingenieurs gaat naar Elise Huisman. Zij studeerde in 2010 af bij Biomedische Technologie en vertrok vervolgens naar de University of British Columbia voor haar promotie. Tijdens dit traject was ze medeoprichter van Arbutus Medical, een bedrijf dat medische hulpmiddelen ontwikkelt voor ontwikkelingslanden. De beurs is goed voor negenduizend euro.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login