TU Delft wint Hyperloop-competitie

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Het studententeam van de TU Delft heeft dit weekeinde de Hyperloop Pod-competitie van Spacex gewonnen. De capsule uit Delft was niet de snelste op de 1,2 kilometer lange testbaan in Californië, maar haalde wel de hoogste algemene score. Daarin worden naast snelheid onder meer bouwefficiëntie, kosten en veiligheid meegewogen. ‘Dit was precies de prijs waar we voor gingen, we hebben geprobeerd aan alle details aandacht te besteden en een pod te maken die je zo zou kunnen opschalen’, vertelt team captain Tim Houter.

Het winnen van de prijs betekent niet dat het ontwerp in productie genomen zal worden. Althans, niet rechtstreeks. De studenten willen een bedrijf oprichten om hun ideeën verder uit te werken, en de prestatie op de SpaceX-competitie zal hen daarbij ongetwijfeld helpen. Volgend jaar doet er een nieuw studententeam mee aan een nieuwe wedstrijd.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login