Tom Oomen wint prestigieuze motioncontrolaward

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Tom Oomen, hoogleraar regeltechniek aan de TU Eindhoven en docent bij High Tech Institute, is de winnaar van de zevende Grand Nagamori Award, een prestigieuze onderscheiding op het gebied van motoren en aanverwante gebieden. Hij kreeg de prijs voor zijn onderzoek aan geavanceerde motioncontrol voor precisiemechatronica, waar hij en zijn team de controlemethodologieën hebben ontwikkeld om de precisie van halfgeleiderproductieapparatuur te verbeteren, evenals een reeks van zeer relevante besturingstoepassingen. De award is vernoemd naar Shigenobu Nagamori, oprichter van Nidec.

Oomen: ‘Een van de unieke aspecten van de Nagamori-awards is dat ze zijn opgericht om onderzoekers en ontwikkelaars te ondersteunen die zich richten op het aanpakken van echte technische toepassingen waarbij motortechnologie betrokken is. In dit opzicht ben ik erg blij dat ik ben verkozen tot winnaar van de Grand Nagamori Award voor ons onderzoek, dat volgens mij een unieke combinatie is van fundamenteel onderzoek en state-of-the-art toepassingen.’

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login