TNO stoot TNO Bedrijven grotendeels af

Leestijd: 1 minuut

TNO verkoopt een meerderheidsbelang in TNO Bedrijven aan financieel-strategisch dienstverlener First Dutch. TNO Bedrijven is een vennootschap dat een portfolio beheert van 27 bedrijven die binnen TNO ontwikkelde technologie naar de markt brengen. Daaronder bevinden zich enkele hightechondernemingen, zoals pv-machinebouwer Solaytec, pcb-printsysteembouwer LDI Systems en de Nederlandse beheerder van metrologische standaarden, VSL. De plannen om het TNO-onderdeel los te koppelen, werden voor de zomer gelanceerd. Details van de transactie zijn niet bekendgemaakt.

‚ÄėMet First Dutch Innovations krijgen zowel het huidige portfolio als startups toegang tot kapitaal en kennis. Zij kunnen daardoor effectief en succesvol starten en doorgroeien tot innovatieve bedrijven met impact in de markt. Met de opbrengst zal TNO de transfer van nieuwe technologie verder versterken, waardoor het innovatie-vliegwiel wordt versterkt‚Äô, aldus ceo Paul de Krom van TNO.

First Dutch is vorig jaar in handen gekomen van Quote 500-ondernemer Peter Goedvolk, die rijk werd in de oliehandel. De nieuwe tak gaat First Dutch Innovations heten.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login