Thomson combineert spindel met geïntegreerde geleiding

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Thomson introduceert de Glide Screw, een nieuwe ontwikkeling waarbij het de eigenschappen van een lineaire lagering en een spindel in een product combineert. Belangrijkste kenmerk is dat door de lagering de moer overweg kan met een last onder een moment of met een relatief grote zijwaartse last. Hierbij is het niet nodig buiten de moer nog een externe geleiding toe te passen. De Glide Screw is onderhoudsvrij door de levensduursmering in de moer, aldus distributeur Eriks.

Omdat de spindel de aandrijving en de geïntegreerde geleiding combineert, bestaat de oplossing uit minder onderdelen, is uitlijning in de toepassing niet meer nodig en past de oplossing in een kleinere ruimte. Hierdoor wordt de assemblagetijd korter in vergelijking met traditionele oplossingen, stelt Eriks. Optioneel zijn uitvoeringen voor toepassing in cleanroom en voor temperaturen tot 175 graden Celsius verkrijgbaar.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content