Tesla’s Gigafactory op koers om wereldaccuproductie te verdubbelen

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Tesla’s en Panasonics Gigafactory in Nevada ligt op koers om tegen 2018 jaarlijks 35 gigawattuur opslagcapaciteit te produceren. Dat hebben de bedrijven bevestigd toen ze aankondigden te zijn gestart met de productie van een nieuw model accu. Deze 2170 zal worden toegepast in zowel Tesla’s volgende generatie elektrische auto’s (Model 3) als in thuisaccu’s (de Powerpacks en Powerwalls).

Als Tesla en Panasonic hun belofte nakomen, verdubbelen ze in één klap de huidige wereldproductie. De productie wordt daarna verder uitgebreid tot 50 GWh per jaar in 2020 en er komen nog meer fabrieken. Ook Europa is in de running als vestigingslocatie. Verschillende landen, waaronder Nederland, zijn een lobby gestart om Tesla te lokken. Afgelopen vrijdag bezocht de Franse minister van Economische Zaken de Tesla-fabriek in Fremont, volgens persbureau Bloomberg om het bedrijf te verleiden uit te breiden in Frankrijk.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login