Tegenvallende robotverkoop drukt ABB in de min

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

In het derde kwartaal ontving ABB 16 procent minder bestellingen voor zijn robots en discrete automatiseringsoplossingen. Ook de omzet van die divisie daalde, met 3 procent naar 831 miljoen dollar. Het concern wijt de terugloop aan de stevige concurrentie en uitdagende markten in alle regio’s. Zeker voor robots in de automotive en automotivegerelateerde industrieën blijft het voorlopig zwaar weer, verwacht ABB. Machine-automatisering heeft minder last van het economische klimaat.

Op groepsniveau scoorde ABB in het derde kwartaal een omzet van 6,89 miljard dollar, een daling van 3 procent in vergelijking met vorig jaar. De nettowinst zakte met 1 procent naar 422 miljoen euro.

Overigens deed de ABB-divisie voor industriële automatisering wel goede zaken. De tak – waar B&R sinds tweeënhalf jaar deel van uitmaakt – ontving voor 1,44 miljard dollar aan bestellingen, 3 procent meer dan in 2018. Helaas zorgde een tegenvaller bij een project in Zuid-Afrika alsnog voor een 2 procent lagere omzet van 1,49 miljard dollar.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login