Tegengestelde signalen vanuit Chinese en Indiase machinebouwers

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

De coronapandemie heeft in verschillende mate de markten van China, India en Brazilië beïnvloed, buitenlandse markten die belangrijk zijn voor de machinebouw. Volgens een recent onderzoek onder leden van de Duitse branchevereniging VDMA in deze landen geeft China nu positieve signalen af, terwijl de crisis in de andere twee landen nog steeds aanhoudt.

‘De Chinese economie trekt weer aan, ook al is de situatie daar nog niet helemaal genormaliseerd’, zegt VDMA-hoofdeconoom Ralph Wiechers. Volgens de enquête beoordeelt een kwart van de ondervraagde bedrijven in China de huidige bedrijfssituatie nog steeds als slecht. ‘Maar er is ook positief nieuws: maar liefst 62 procent van de ondervraagde lokale leden beoordeelt hun bedrijfssituatie als bevredigend, de overige 13 procent beoordeelt de situatie zelfs als goed.’

De huidige orderportefeuille wordt door 60 procent van de bedrijven in China als gemiddeld of bovengemiddeld vermeld. Een zwakke plek in het Chinese herstel is de buitenlandse vraag: het merendeel van de ondervraagde lokale VDMA-leden rapporteerde minder dan gemiddelde orderportefeuilles vanuit het buitenland en verwacht ook dat de orders uit het buitenland de komende drie maanden zullen afnemen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login