Techgroei 2015 pakt lager uit

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Het optimisme van de technologische industrie is afgenomen. Uit de laatste conjuctuurenquĆŖte onder FME-leden verwachten ondernemers een gemiddelde omzetgroei van 2,5 procent. Dat is aanzienlijk lager dan in het voorjaar, toen de groei werd geraamd op 5,5 procent. ā€˜Het economische herstel blijft broos. Slechts een kleine meerderheid van onze bedrijven verwacht dit jaar omzetgroei te realiseren en bijna een kwart van de ondernemers voorziet een krimp van de omzetā€™, aldus FME-voorzitter Ineke DezentjĆ© Hamming-Bluemink.

Toch blijkt de houdbaarheidsdatum van het pessimisme beperkt. GeĆ«nquĆŖteerden denken aan 4,5 procent groei volgend jaar, en meer dan vijf procent het jaar erop. Deze prognose sluit aan op bevindingen van het CBS voor alle industriĆ«le sectoren: ondanks een dipje in het vertrouwen staan de meeste indicatoren op groen om groei te realiseren in de nabije toekomst.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content