Tech United herovert wereldtitel robotvoetbal

Alexander Pil
Leestijd: 4 minuten

Het Eindhovense robotvoetbalteam Tech United heeft vorige week in Montreal de Robocup 2018 gewonnen. In de elfde finale op rij rekende het af met de Portugese concurrent Cambada. Het werd 1-0. Het betekent het vierde kampioenschap in de Mid Size League, de koningsklasse van het robotvoetbal.

De weg naar de finale verliep soepel voor Tech United. Het verloor slechts een van de twaalf kwalificatiewedstrijden, toevallig van Cambada. Door dat goede resultaat plaatste Tech United zich als eerste voor de halve finales. Zo ontliep het Cambada en het Chinese Water, de andere twee serieuze gegadigden voor de wereldtitel. De halve finale tegen het Chinese Nubot-team was een koud kunstje: 10-0. De finale werd echter een zenuwslopende ontmoeting. Al snel moest de eerste Tech United-robot naar de kant voor de nodige reparaties. Tot de rust werd er niet gescoord. Na de korte pauze waarin er veel werd gesleuteld en getest, scoorde Tech United als snel de 1-0. Onder meer door goed keeperswerk kon het die voorsprong tot het eind vasthouden.

Na de finale speelde de robotvoetballers een vriendschappelijk potje tegen de organisatie van de Robocup. Daar werd duidelijk dat de ontwikkelaars nog ver zijn verwijderd van hun doel: winnen van de menselijke wereldkampioenen. Bekijk de beelden hier.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login