Tech United Europees kampioen

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Het TUE-robotvoetbalteam Tech United heeft de eerste plaats veroverd op de Robocup German Open in Magdeburg, de officieuze Europese kampioenschappen robotvoetbal. Over het hele toernooi incasseerde het TUE-team slechts vier tegengoals, terwijl het zelf maar liefst 79 keer de bal in het doel van de tegenstander wist te krijgen. In 2008 was Tech United ook Europees kampioen.

Tech United speelt mee in de midsize league van robotvoetbal. De robots hier zijn volledig zelfstandig en afhankelijk van hun eigen sensoren voor het waarnemen van de spelsituatie. Ze bewegen zich voort op wieltjes. In totaal deden zeven teams mee in de midsize league: naast Tech United waren er een Portugees team en vijf Duitse deelnemers.

Tussen 19 en 25 juni zijn de wereldkampioenschappen in Singapore. Behalve Tech United zullen ook de humanoïde robots van de 3TU en Philips hier hun opwachting maken.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login