T-Valley verbindt hoger onderwijs en industrie in Oost-Nederland

Alexander Pil
Leestijd: 3 minuten

Onder de naam T-Valley krijgt Mechatronica Valley Twente nieuw leven ingeblazen met een bredere en ambitieuzere doelstelling. Naast mechatronicaonderwijs en profilering van de hightechindustrie in Oost-Nederland vermeldt de agenda ook kennisuitwisseling en concrete projecten rond robotica en Smart Industry. Initiatiefnemer Dirk Bekke, lector Mechatronica aan hogeschool Saxion in Enschede, wordt al gesteund door een groot aantal bedrijven, Novel-T en Oost NL. Afgelopen week tekenden zij de intentieovereenkomst voor de officiële oprichting van de stichting T-Valley.

Aanstichter van T-Valley is Dirk Bekke, lector Mechatronica bij hogeschool Saxion (zesde van rechts).

Zestien jaar geleden ging Mechatronica Valley Twente (MVT) van start met als belangrijkste doel de continuïteit van het onderwijs in het mechatronisch ontwerpen aan de Universiteit Twente (UT) te garanderen. Sindsdien heeft de UT een groot aantal mechatronici opgeleid die hun weg hebben gevonden naar hightechbedrijven in Oost-Nederland en daarbuiten. Bovendien heeft MVT Twente en omstreken op de kaart gezet als mechatronicaregio, onder meer met het jaarlijkse congres T-Valley. Na tien jaar kwamen de activiteiten op een laag pitje te staan, maar nu krijgt MVT nieuw leven ingeblazen onder de naam T-Valley.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login